A legtermészetesebb, mégis tetovált

A szálas szemöldök inkább a természetességről szól, mint a tartósságról. Minél természetesebb, és laikus számára észrevétlen a szemödöktetoválás, annál gyakrabban kell frissíteni. Ez nem a sminktetováló hibája, hanem ez a technika sajátossága. Teljesen más hatást és tartósságot eredményez egy tömör, besatírozott rész, mint egy lágy szálazás, ennek következtében a bőrben is sokkal lágyabban helyezkedik el a festék. A felszívódást még jobban felgyorsítja a szolárium és a nap. Minél több UV éri, annál gyorsabban szívódnak fel a betetovált festékszálacskák a bőrben.

A természetes hatású szálas szemöldök mikroszálakból épül fel, követve a meglévő szálirányt, kiegészítve azzal a formával, amit előzetesen a vendéggel mindent átbeszélve megterveztem.

Az UV-tól függően max 1, esetleg másfél évig tartós, de havonta érdemes a meglévő szőrrel együtt a formát kozmetikussal festetni, hogy fényes, élettel teli legyen ismét.

.

Sok emberben a régi rossz sztereotípia él, a sminktetoválással kapcsolatban. Mások pedig azt gondolják, hogy egy örök életre szól. Amit én készítek az biztos, hogy nem! Sőt, egy arcon végleges változásokat tilos végrehajtani.

Ennek nem csak esztétikai, hanem anatómiai okai is vannak, melyek a következők:

A szemöldökszőr a szemöldökcsonton helyezkedik el, jobb esetben kicsit íveltebb formában. A sűrűsége, színe egyénenként változik. Általában végleges változatát 14-20 éves korig eléri. Ekkor még a bőr feszes, víz és zsírtartalma megfelelő. 30 éves kor körül megjelennek az első szarkalábak, a bőr még sima, de már nem annyira feszes. 40 éves korban a bőr már ereszkedik, a homlok barázdásabb, a szemhéj körül szarkalábak mélyülnek, a zsírtartalma kevesebb, kicsit fáradtabb, és petyhüdtebb. 50 éves korban a klimax idején rohamosan kezd megereszkedni, a szem körül bőr rálóg(hat) a szempillákra, a szemöldök megritkul, sok esetben őszül. A bőr elveszti rugalmasságát zsír és kollagénhiányos állapotát folyamatosan pótolni kell különböző krémekkel.  55-60 év felett pedig a szövetek minősége romlik, a bőr elvékonyodik, petyhüdt, a ráncok elmélyülnek, érzékenyen reagál a külső hatásokra.

Ha egy 20 éves hölgynek megtetoválják a szemöldökét nagyon tartós, (esetleg végleges testtetováló anyaggal), 40 évesen az ereszkedett bőrrel együtt a tetoválás is megereszkedik. 50 évesen nem csak a forma válhat groteszkké, hanem az őszülő szemöldök is világítani fog az egykoron tetovált területen. A szemhéjon szintén ez fog történni. Az egykoron tusvonal szerűre megálmodott „cica” szemek 20 év elteltével a szarkalábak között göröngyösen beülve egy mindig szomorú arcot ad vissza.

Kedves Hölgyek! Az arcon csak olyan esztétikai sminktetoválást szabad végeztetni, ami az eredeti vonalakat szépíti, kiemeli, ami természetes, finoman lágy hatást kölcsönöz. Ez nem lemosható!! Viszont bármikor rásminkelhető, ha erősebb, vagy alkalmi sminket szeretne.

Az állandó mottónk: Az első benyomás megismételhetetlen!