Utóápolás

Megfelelő utóáplás

Ahhoz, hogy esztétikai sminktetoválása szép legyen, kérem, mindenképpen tartsa be a következőket. A közös siker eléréséhez nem elegendő a sminktetováló munkája, csak együttes otthoni ápolással alakulhat ki a megfelelő végeredmény:

 

Közvetlenül a sminktetoválás után a bőrfelületet speciális bőrfertőtlenítővel (Egisept) fertőtlenítem, majd azonnal a sminktetoválást lezáró utóápolóval lezárom. Erre azért van szükség, hogy az elkövetkezendő 1-2 órában semmilyen baktérium ne jusson be a kezelt felületbe. Mindenkinek saját, sterilen lezárt utóáplót nyitok fel, majd a vendégnek is adom a további otthoni ápolásra. Az utóápolóval a következő 10-14 napig folyamatosan ápolni kell. NINCS SZÜKSÉG SEMMI MÁSRA!!!! SŐT, TILOS MÁSSAL ÁPOLNI! 

FIGYELEM:

KIZÁRÓLAG VÉKONYAN SZABAD A TERÜLETET KENNI, MERT A TÚLZOTT KRÉMEZÉS BEDUNSZTOLJA A TERÜLETET, NEM TUD LÉLEGEZNI A BŐR, SZÁJNÁL FELHÓLYAGOSODHAT, SZEMNÉL A SZEMBE BELEFOLYHAT ÉS CSÍPHETI A SZEMET, MELY TOVÁBBI PROBLÉMÁKHOZ VEZETHET. sZEMÖLDÖKNÉL SINCS SZÜKSÉG VASTAGON BEKENÉSRE, CSAK VÉKONYAN!!!!!!

A mikropigmentálás tartósságát években pontosan meghatározni nem lehet, egyéntől, kortól és bőrtípustól függően eltérő. Az UV hatás nagymértékben befolyásolja, ezért, ha szoláriumba vagy napra megy, tudomásul kell venni, hogy a színek megváltoznak és felgyorsítja a szín mielőbbi felszívódását. 1 HÓNAPON BELÜLI SZOLÁRIUMOZÁS, VAGY NAPOZÁS ESETÉN A SZÍN ELVÁLTOZHAT!!!!

A pigmentálás után keletkezett pörköt tilos vakargatni, piszkálni, gyógyulás folyamán magától fog leesni. A szembe TILOS belenyúlni, ha festék került bele, a szemzugba össze fog gyűlni, és tiszta fülpiszkálóval eltávolítható. HA 3 NAPON BELÜL KÉZZEL A SZEMBE NYÚL, A KÖRÖM ALATTI BAKTÉRIUMOK BEKERÜLHETNEK A SZEMBE, ÉS KÖTŐHÁRTYAGYULLADÁST OKAZHAT! NE NYÚLJON BELE!!!! Közvetlenül tetoválás után a szín beoxidálódik, sokkal sötétebb lesz, mint gyógyulás után. Szemhéj kb:1 hét, szemöldök kb: 10-14 nap, szájnál Kb:3-4 napig extra sötét, akár összefüggő varracska is lehet a területen. Kérem, ne kapargassa, ne szedegesse le!!!

A pörk leesése után a pigment színe szemnél kb: 20%-ot, szemöldöknél kb: 20-25%-ot, míg szájnál kb: 30-40%-ot világosodik.

Figyelem! A pörk leesése után teljesen kivilágosodik a pigment, úgy érezhető, hogy nagyon halvány. Mivel a hámosodás folyamatos, így a végleges színét csak 21-28 nap múlva éri el, addig egyfolytában sötétedik, a szálas szemöldöknél is a szálak ilyenkor rajzolódnak elő!

A gyors és sikeres javulás érdekében tartsa be a felvilágosításban elhangzottakat és legalább 15-21 napig mellőze  a következőket: közös fürdő, uszoda – strand, szauna, szolárium, napozás, kozmetikai beavatkozás, műszempilla viselése. Szempilla, szemöldökfestés 1 hónapig szigorúan TILOS!!!!!!

Húzódás csökkentésére, illetve a gyógyulás meggyorsítására speciális „after care” krémet szabad használni, melyet szintén steril csomagolásban kap teljesen díjmentesen. Ezen kívül a teljes gyógyulásig semmilyen más krémet, vagy sminket (szemránckrém, szemhéjpor, szemspirál, szájfény, szemceruza) a kezelt felületre nem szabad használni. Éjszakára picit vastagabban kenje be, hogy az alvás során ne tudjon beleakadni a párnába, ezáltal kevésbé sérül, és sokkal egységesebb és szép lesz az eredmény