3D szálankénti szemöldökpótlás

Tökéletes harmónia az arcnak

A szálankénti szempilla-sűrítés megjelenése után hamar begyűrűzött a szemöldök formájának tökéletesítésére a mikroszálas szemöldökdúsítás.

Az eljárás a filmiparból kúszott át a szépségpiacra, a szemöldökrajongók nagy örömére, hiszen a különböző karakterek megformálásához szükség van sokszor erősebb, dúsabb szőrzetre, nemcsak az áll, bajusz területén, hanem bizony a szemöldöknél is. Azonban a filmes körökben használt pótszálak igen durvák, sprődek, így ezen finomítani kellett.

        

A mikroszálas eljáráshoz igencsak pihe súlyú, szintetikus szálak készülnek, így szinte észrevétlenül megbújnak a saját szemöldök szálak között, vagy akár önállóan is helyt állnak a csupasz bőrön.

Viszont ezen a területen fontos a sokszínűség, ezért az „alap” szemöldökszínek mellett választható középbarna, aranyszőke, burgundi/mahagóni vörös is. Így nemcsak a hajszínhez is könnyebb igazítani, hanem a még természetesebb hatás érdekében váltakozva is felhelyezhetőek a különböző színű szemöldökszálak.

Miért fontos a szemöldök, milyen szerepet tölt be?

Sokan túlzásnak érzik, hogy a szemöldökre hangsúlyt fektessünk a szépségápolásban, azonban ez nem elhanyagolható kérdés..

A szemöldöknek óriási szerepe van arcunk, karakterünk fontos része!

A formás, ápolt szemöldök keretbe foglalja arcunkat, világossá teszi a tekintetet, és nem utolsósorban fiatalít! Gondoljon csak arra, mennyire fontos a mimika, az érzelmek megnyílvánításában mennyi szerepe van! Vagy képzelje maga elé a híres filmsztárt Whoopy Goldberget..ugye nem emlékszik a szemöldökére? Mert nincs is! Ezáltal lesz szinte gumiszerű, mimika-mentes az arca a komikus hölgynek.

Nem utolsósorban pedig érdemes tudni, hogy ápolatlan szemöldök mellett azonban a legszebb smink sem fest jól!

Kinek ajánlott?

Szinte mindenkinek!

- ha megkopott a szemöldöke, és több hónapja nem nő vissza az áhított szálacska,

- ha megrövidült a hossza,

- ha az ívén változtatna,

- ha éppen növeszti, és így könnyebben megakadályozható, hogy tévesen kiszedje a saját szálait,

- ha alkalomra, fotózásra, esküvőre, nyaralni készül,

- ha gondolkodik a mikropigmentációs eljáráson, de még nincs elképzelése, hogyan is festene egy szálas technikával készült szemöldök, így kipróbálná a szálas hatást.

Milyen tartós?

Ez az egyik legfontosabb tudnivaló! Eddigi tapasztalataim, és a vendégek visszajelzése alapján 10-15 napig tartósan fent maradnak a szemöldökszálak.

Azonban egyénileg is változó lehet a tartósság ideje. Ugyanis a ragasztóanyag, mellyel a bőrhöz, vagy meglévő szemöldökszálhoz rögzítem, olajjal oldható.

Ezért bizony, ha a bőrtípus az olajos/zsíros kategóriába tartozik, sajnos hamarabb fog leoldódni, mint egy szárazabb bőrtípusnál. Az olaj-oldhatóságból pedig az következik, hogy nem szabad használni:

- olajos sminklemosót,

- kétfázisú sminklemosót,

- szem- és arcápoló olajat.

 

                       

Hogyan ápoljam?

A legbiztosabb és tartósabb hatás érdekében inkább vigyázzon rá!

Nem szabad:

- az eljárás után 24 órán keresztül nem érheti víz (ne merüljön víz alá!)

- tilos vágni, így elveszti a természetes hatást, a fokozatosan elvékonyodó ív megszűnik

- sem kémiai (festés/szőkítés)

- sem pedig fizikai (kapargatás, dörzsölés, tépkedés) behatásnak kitenni!

- kozmetikus, fodrász sem festheti, mert a ragasztott szemöldökszálak tövénél meggyűlik a festék, nem mosható le szépen

- sminkelés közben alapozó, púder, szemödökceruza ne kerüljön a szálakra, megülhet rajta, amit szintén nehéz lemosni, eltávolítani

Mennyi idő, míg elkészül?

A gondosan felépített és fixált szemöldök 1,5-2 órán belül készül el.

Szintén említeni kell, hogy adottságoktól is függ. Ha az eleje, a kezdete illetve a vége van csak levékonyodva, hamarabb is feltölthető. De ha már az ívén is változtatni, erősíteni kell, vagy teljesen megkopott, cérnavékonyságú, vagy teljesen hiányzik a szemöldök, szükség van a 2 órára.

Nem elhanyagolható a megtervezés fázisa sem, ami szintén időt vesz igénybe!

Hogyan készül? Csípheti a bőrömet a ragasztó?

A megtervezés után az eljárás a szemöldök lemosásával, fertőtlenítésével, zsírtalanításával kezdődik, majd ezt követi a szálankénti felhelyezés. Miután elkészült, fixálom egy speciális, színtelen és egy szemöldök színű fixáló púderrel.

A szemöldök-építéshez használt ragasztó, csakúgy, mint a szempilla-sűrítéshez használt ragasztó, tartalmaz acryl-t. Amennyiben tud acryl érzékenységről, önnek nem ajánlott ez az eljárás.

Külön ehhez az eljáráshoz azonban kizárólag színtelen ragasztó anyagot használunk, ami viszont jelzi, hogy igen kíméletes a bőrhöz. Sok esetben előfordul a szemöldök teljes kihullása, ezért különös tekintettel kell lenni a bőrre! Ebben az esetben nincs mihez illeszteni a szálakat, így kizárt, hogy, acryl-érzékenység kizárása mellett csípné a bőrt!